projecten

lopende projecten

In 2018 is gestart met het waterproject. Het doel van het project is de verbetering van de hygiëne. Er komt stromend water bij de hurk wc’s en de huizen van de leerkrachten. Op verschillende plaatsen op het terrein komen kranen zodat leerlingen water kunnen drinken en hun handen wassen. Ook de schooltuin waar de leerlingen leren om groente te verbouwen,  krijgt een bewateringssysteem. Een deel van de opbrengst van de tuin wordt gebruikt voor de dagelijkse papmaaltijd. 

Inmiddels is ter vervanging van de oude waterpomp een watertank van 10.000 liter geplaatst. Een op zonne-energie werkende pomp pompt het water omhoog naar de tank. Leidingen van en naar de tank zijn aangelegd. Voor de veiligheid is een hekwerk rond de installatie geplaatst. Er zijn nu twee watertappunten: een aan het begin en een in het midden van het schoolterrein. 

In het najaar van 2018 wordt gestart met fase 2 van dit waterproject. Van de hoofdleiding worden aftakkingen gemaakt naar de schooltuin, naar de huizen van de leerkrachten, en naar verschillende watertappunten op het terrein. Naast de hurk wc’s worden waterbassins aangelegd. Er komen vijf septic tanks waar het afvalwater van de wc’s en de huizen naar wordt afgevoerd.

Dit project is mogelijk dankzij uw bijdragen.

Wilde Ganzen verhoogt het door u gedoneerde  bedrag met 50%.

Secretariaat:
Jaap Wiersma
Kapelweg 79
3951 AB Maarn

e-mail: [email protected]

Telefonisch bereikbaar op : 06-30248567

Bankrekening:  NL94INGB0005339633, Leersum t.n.v. Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe
BIC: INGBNL2A
Kamer van Koophandel: 02101275
Aangemerkt als ANBI
RSIN: 8186-45-325

Klik hier voor ons Privacy Statement
Klik hier voor onze disclaimer