De scholen

De Durlstone SChool

De 800 leerlingen van de school hebben de beschikking over 18 goed geoutilleerde klaslokalen, een goed voorziene bibliotheek en een computerlokaal waar fysiek les wordt gegeven op pc’s. Zonnepanelen op de belangrijkste gebouwen zorgen voor elektriciteit. Een watersysteem werkend op zonnepanelen zorgt voor 10.000 liter stromend water op 36 watertappunten. Ook is er een waterafvoersysteem.

De methven/Rare school

De school ligt in een afgelegen, arm gebied. De school heeft voor elk leerjaar een eigen klaslokaal waar totaal 270 leerlingen les krijgen van 7 leerkrachten. De omstandigheden zijn nogal primitief, het is moeilijk om leraren vast te houden. DFZ streeft ernaar om de situatie te verbeteren door zonnepanelen te plaatsen op de huizen van de leraren en de klaslokalen, en de hele school te voorzien van stromend water. De leraren kunnen zo gebruik maken van elektriciteit en van warm en koud stromend water.

Zodra de leerlingen na het verplichte staatsexamen hun diploma hebben behaald, krijgen zij toegang tot vervolgonderwijs. Leerlingen die door omstandigheden geen vervolgonderwijs kunnen volgen, beheersen in ieder geval hun moedertaal en het Engels voldoende. Ook kunnen ze rekenen zodat ook zij een kans hebben op een betere toekomst. 

Secretariaat:
Jaap Wiersma
Kapelweg 79
3951 AB Maarn

e-mail: [email protected]

Telefonisch bereikbaar op : 06-30248567

Bankrekening:  NL94INGB0005339633, Leersum t.n.v. Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe
BIC: INGBNL2A
Kamer van Koophandel: 02101275
Aangemerkt als ANBI
RSIN: 8186-45-325

Klik hier voor ons Privacy Statement
Klik hier voor onze disclaimer