Onze missie

Onze missie is om door middel van onderwijs de kansen op een betere toekomst voor kinderen uit de regio te vergroten.Onze-missie

Ons doel 

Ons doel is om leerlingen na een negenjarige basisopleiding (waarvan twee jaar kleuteronderwijs) succesvol het verplichte staatsexamen van het ministerie van onderwijs in Zimbabwe af te laten leggen. Het diploma geeft de kinderen, waarvan de ouders vervolgonderwijs kunnen betalen, toegang tot vervolgonderwijs. Diegene die door omstandigheden geen vervolgonderwijs kunnen volgen, beheersen hun moedertaal en het Engels voldoende om mettertijd een baan te kunnen vinden waarmee de kans op een betere toekomst aanzienlijk groter is.

Onderwijs

Onderwijs staat op de eerste plaats. Om gedegen onderwijs te garanderen, zijn goed geoutilleerde  klaslokalen, adequaat opgeleide leerkrachten en voldoende leermiddelen nodig. Behalve onderwijs krijgen de leerlingen elke dag een bord pap. Voor velen is deze papmaaltijd de eerste maaltijd die zij krijgen op een dag. De kinderen gaan graag naar school omdat dit een prettige omgeving is waar ze zich veilig voelen en plezier hebben. Naast het onderwijs besteden wij aandacht aan sport, creativiteit, algemene ontwikkeling, hygiëne, koken, schooltuin, geloof en seksuele voorlichting.

Weeskinderen

De Durlstone School heeft ongeveer dertig weeskinderen. Een aantal van deze kinderen wordt  door hun familie opgevangen. Daarnaast zijn er weeskinderen waarvan hun familie niet draagkrachtig genoeg is om hen financieel te kunnen steunen. De stichting Durlstone helpt deze families door het schoolgeld te betalen en uniformen en kleding te verstrekken. De kinderen die niet door familie kunnen worden opgevangen, zijn in gastgezinnen geplaatst. Deze gastouders krijgen financiële ondersteuning naast de overige voorzieningen.

Gecertificeerd
test